FED-KURD, işgal saldırılarına karşı direnişe çağırdı

İşgal saldırılarına tepki gösteren FED-KURD, "Alanlara çıkmaya davet ediyoruz. Faşizme ve soykırımcı politikalara karşı direnişi büyütme zamanıdır" dedi.

Doğu Almanya Özgür Kürdistanlılar Federasyonu (FED-KURD), Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada "İnsan haklarına, halkların kardeşliğine ve barışa inanan tüm kesimler olarak, Rojava ve Şengal’e yönelik sürdürülen faşist saldırıları kınıyoruz. 24 Ekim akşamı işgalci Türk ordusu tarafından Qamışlo, Kobanê, Minbic, Dêrik, Tıl Temir, Gre Spî ve Şengal’in Barê bölgesine ve Medya Savunma Alanlarına yapılan bombalı saldırılarda, sivil halk bir kez daha hedef alınmıştır. Bu saldırılarda çocukların da aralarında bulunduğu 10’dan fazla sivil katledilmiş ve çok sayıda sivil yaralanmıştır. Saldırılar, insansız hava araçlarıyla ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirilmiş ve özellikle sivil yaşam alanları ile sağlık merkezleri hedef alınmıştır" denildi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANI'

Türk devletinin yürüttüğü bu saldırıların Kürt halkına yönelik sistematik soykırım politikasının bir parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle devam edildi:
"Varlığını halkların inkârı ve yok edilmesi üzerine kuran faşist Türk devleti, savaş suçlarına devam ederken, bu katliamlar uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleşmektedir. Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, uluslararası güçler Türk devletinin sivil halkı hedef alan saldırılarına sessiz kalarak adeta bu insanlık suçlarına ortak olmaktadırlar. NATO’nun bir ortağı olan Türkiye’nin bu saldırıları, ne yazık ki, uluslararası kamuoyunun sessizliğiyle onaylanmaktadır.
Bizler, bu sessizliği kabul etmiyoruz. Faşist Türk devleti, Kürt halkının barış ve demokratik çözüm taleplerine kulaklarını kapatarak, sivilleri katletmeye devam etmektedir. Bu saldırılar, sadece Kürt halkına değil, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Bu sebeple, halkımızı ve uluslararası demokratik kamuoyunu, Türk devletinin bu soykırımcı politikalarına karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Gün, onuruna, toprağına ve özgürlüğüne sahip çıkma günüdür! Sayın Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişi Kürt halkı için bir sembol olup, onun mücadelesine sahip çıkmak, faşist saldırılara karşı birlik olmayı gerektirir.

Biz FED-KURD olarak, Kürt halkına ve sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırıları lanetliyoruz. Tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı, bulunduğu her yerde demokratik tepkisini göstermeye, faşist Erdoğan rejimini ve onun ittifakını teşhir etmek için alanlara çıkmaya davet ediyoruz. Faşizme ve soykırımcı politikalara karşı direnişi büyütme zamanıdır! Kürt halkının direnişiyle özgürlüğe!"