FEYKOM: Kardeş Aile Kampanyası ulusal ve insani görev

FEYKOM, Kardeş Aile Kampanyası'na tüm kurumlarıyla katılacağını açıklarken, herkesi dayanışmaya çağırdı.

Avusturya Kürt Toplum Konseyi (FEYKOM), koronavirüse karşı başlatılan Kardeş Aile Kampanyası'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Tüm yapımızla; Kürdistan halkımızın acılarını ortaklaştırmak amacıyla Kardeş Aile Projesi’nin kampanyasını güçlü bir örgütlenmeyle başlatıyoruz" denildi.

'KAMPANYAYA AKTİF ŞEKİLDE KATILACAĞIZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Başta işgalci Türk devletinin ve diğer egemen ülkelerin, yıllardır her türlü soykırımcı saldırılarına karşı, her zaman Kürt halkı kahramanca direnerek, boyun eğmeyerek, teslimiyeti kabul etmeyerek varlığını korumuştur. Dayanışmacı kültüre sahip olan Kürt halkı, zor günlerinde ulusal bilinçle insani yardım elini uzatmıştır. Faşist AKP/MHP iktidarı tarafından 2016’da Cizre, Nusaybin, Şırnak, Silopi ve Amed Sur’da yapılan katliamlar ve bundan dolayı çaresiz bırakılan halkımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için, Avrupa’da başlatılan Kardeş Aile Kampanyası ile binlerce Kürdistanlı, kardeş aile projesi temelinde yardım elini uzatarak başarılı bir sahiplenme örneğini sergilemiştir.
FEYKOM olarak, Heyva Sor a Kurdistanê’nin başlatmış olduğu maddi destek kampanyasını aktif bir şekilde destekliyoruz. Bu kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için  4 meclis, 3 komün, 1 dergah, 2 cami; tüm kurumlarımızla, tüm meclis üyelerimizle, kardeş ailelerle dayanışma gösterilerek, kampanyanın öncüleri olunacak. Üye ve yöneticilerimiz bu kampanyanın yürütücüleri olarak ulusal ruhla, örgütlü bir şekilde görev alacak ve birebir pratik yürütücüsü olacaktır. Yine tüm toplum merkezlerimiz, inanç kurumları, hepsi bu kampanyanın pratik yürütücüleri olmalı.

'ULUSAL VE İNSANİ GÖREVİMİZ'

Dünyayı etkileyen koronavirüsten dolayı yoksul olan halkımızın durumu daha da kötüleşmiştir. Özellikle Maxmûr, Şehba, Şengal Kuzey ve Doğu Kürdistan'daki yardıma muhtaç halkımız için, acil olarak, başlatmış olduğumuz Kardeş Aile Kampanyası, başta meclislerimiz olarak yürütülmelidir. FEYKOM olarak, bu maddi yardım kampanyasını Avusturya'daki tüm kurumsal yapımızla başlatıyoruz. Dolayısıyla, Avusturya'da ilişkide olduğumuz dost kurum ve şahsiyetleri de harekete geçirerek, mağdur ve muhtaç olan Kürdistanlı ailelerimize hem ulusal hem de insanı görevimizi yerine getirmek için çalışmalarımızı sistematik bir şekilde yürütmeliyiz."
FEYKOM, herkesi kampanyaya katılmaya çağırırken, koordinasyon kurulunun telefon numarasını da paylaştı:
"0043 660 691 9888."