Finlandiya Parlamentosu'nda Efrîn'le dayanışma eylemi 

Efrîn'e yönelik işgal girişimini protesto etmek için bir grup Kürdistanlı Finlandiya Parlamentosu'nda eylem yaptı.

Pazartesi gününden bu yana Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Türk ordusunun Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak için çadır etkinliği yapan Kürdistanlılar, parlamentonun dünkü oturumunda Efrin'le dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Oturumun devam ettiği sırada çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup Kürdistanlı, üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu pankratı açarak Türk devletinin Efrin'e yönelik saldırılarını kınayan sloganlar attı.

”Efrin'de katliamları durdurun”, ”Katil  Erdoğan”, ”Erdoğan DAİŞ aynıdır”, ”Öcalan'a özgürlük” sloganı atan Kürdistanlılara güvenlik görevlileri müdahale etti. 

Finlandiya Ulusal Haber Ajansı Yle'nin  parlamentoda bulunan muhabiri Marianne Sundholm, kamuoyuna duyurduğu eylem medyada geniş yer aldı.

Yle, Finlandiya Parlamentosu'da bu tür eylemlerin çok seyrek yapıldığını, son 30 yıl içinde 4 veya 5 eylem gerçekleştiridiği bilgisini verdi. 

OTURUMA ARA VERİLDİ

İsveç Haber Ajansı TT'nin abonelerine geçtiği ve İsveç medyasında yer alan haberlerde de eylemin Merkez Partisi Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Matti Vanhanen'in konuşması sırasında gerçekleştiği ve Parlamento Başkanı'nın oturuma bir süre ara vermek zorunda kaldığı belirtildi.

TT, eylemcilerin Erdoğan'ın DAİŞ ile ortaklık yaptığını öne sürdüklerini ve cezaevindeki Kürt Halk Önedir Abdullah Öcalan'ı kutladıklarını yazdı.