Hollanda'da 'Kardeş Aile Kampanyası' çağrısı

Hollanda Demokratik Kürt Toplum Merkezleri, Kardeş Aile Kampanyası'nı sahiplenmeye çağırdı, "Ezilenler kendilerini saran bu çemberi ancak birliktelikle aşabilir" dedi.

Hollanda Demokratik Kürt Toplum Merkezleri, koronavirüse karşı başlatılan Kardeş Aile Kampanyasına ilişkin bugün basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Kürdistan halklarının tarihsel kültürel davranış biçimlerinden olan dayanışmanın yeni bir sayfasını yazıyoruz. Bin yıldır baskı altında olan ve kültürel soykırım kıskacında bulunan Kürdistan halklarımız bugüne hem dayanışma hem de direniş çizgisini koruyarak gelmiştir" denildi.

"Dara düşene yardım eli taşın altında bile olsa çıkar gelir" şiarıyla hareket edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, sömürge ve saldırı altındaki tüm Kürdistan ile dayanışma halinde olunması istendi.

'TÜM KURUM VE KİŞİLER KAMPANYAYI SAHİPLENMELİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Nasıl ki geçmişte başta Avrupa olmak üzere bütün halklarımız omuz omuza hareket etmişse bugün de aynı kültürel tavrın gösterileceğine kuşkumuz yoktur.

DemNed olarak Hollanda'da tüm kurumlarımızla bu kampanyayı yürütüyoruz. Kendisini insani anlamda sorumlu gören tüm kişi ve kurumları bu kampanyayı sahiplenmeye çağırıyoruz. Ezilenler kendilerini saran bu çemberi ancak birliktelik sağlayarak aşabilirler."

Kampanya DemNed’e bağlı 4 meclis, 2 komün, TJK-Hollanda ve CİK ile ortak bir şekilde yürütülüyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Hollanda da 400’ün üstünde kardeş aile bu çalışmaya katıldı.  

Kardeş aile olmak isteyenler içinde iletişim bilgileri ise şunlar:

TEL: 06 855 065 65

Email: [email protected]