HPG gerillası Akdağ ve Gözüaçık anıldı

Kürdistan'da farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit düşen HPG Gabar komutanı Sakine Akdağ ve HPG gerillası Muhammed Ali Gözüaçık için anma düzenlendi.

Şırnak’ın Gabar dağı bölgesinde 17-18 Mart tarihlerinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden HPG Gabar komutanı Sakine Akdağ (Binevş Ceng) için anma yapıldı. İsviçre'nin Basel kentinde gerçekleşen anmaya çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Ronahî Kadın Meclisi ve şehit aileleri komisyonu öncülüğünde Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan anmada, farklı tarihlerde şehit düşen gerillalar Kemal Garzan (Medeni Sayılgan), Berçem Heci (Berçem Dêrik), Sakine Akdağ (Binevş Ceng) ve bütün Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anmada Akdağ'ın fotoğraf ve video görüntülerinin bulunduğu bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygusal anların yaşandı gösterimde "Şehit namirin" sloganı atıldı. HDP Milletvekili Besime Konca'nın da katıldığı anmada Şehit Aileleri Komisyonu ve Ronahi Kadın Meclisi adına birer konuşma yapıldı. Anma etkinliğine

'ŞEHİTLERİN HER BİRİ BAHAR TOMURCUĞUDUR'

Belçika'nın Anvers Kentinde NAV-BEL tarafından şehit Muhammed Ali Gözüaçık (Karasungur Andok) için bir anma düzenlendi. Devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Kürt siyasetçiler Özdal Üçer, Mustafa Sarıkaya, şehidin kardeşi Aziz Gözüaçık ve Şehitler Komitesi adına Sultan Oğraş birer konuşma yaptı. Şehit Andok'a ilişkin bilgilerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, "Şehitlerin her biri bir bahar tomurcuğudur" sözü yer aldı. Anma "Bijî Serok Apo" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.