GÖRÜNTÜLÜ

Kassel’de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Kassel’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen yürüyüşte, “Dünyanın neresinde olursa olalım mücadelemiz, Önderliğimizin ve Kurdistan’ın özgürlüğüne kadar devam edecek” vurgusu yapıldı.

Almanya’nın Kassel kentinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yürüyüş yapıldı.

Kassel merkez tren istasyonunda bir araya gelen onlarca Kürdistanlı, Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından Kassel meydanına doğru yürüyüş başlattı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük”, “Özgür Önderlik, Özgür Kimlik, Özgür Kürdistan” pankartları ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıyan kitle, müzik eşliğinde “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” , “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atarak yürüdü.

Meydanda Kassel Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı bir konuşma yaptı. “Önder Apo’nun özgürlüğü tüm Kürt halkının özgürlüğüdür. Tecrit bir insanlık suçudur. Önder Apo derhal serbest bırakılmalıdır” diyen Eşbaşkan, “Dünyanın neresinde olursa olalım mücadelemiz, Önderliğimizin ve Kurdistan’ın özgürlüğüne kadar devam edecek” vurgusunda bulundu.