KCDK-E’den saldırılara karşı direnişi büyütme çağrısı

KCDK-E, işgalci Türk devletinin Kürt halkını hedef alan soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkıp direnişi büyütme çağrısı yaptı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) işgalci Türk devletinin imha saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle:

"Varlığı halkların inkarı ve soykırımı üzerine kurulu olan tekçi faşist Türk devletinin eli kanlı ordusu, 24 Ekim günü akşam saatlerinde Qamişlo, Kobanê, Minbic, Dêrik, Til Temir, Girê Spî, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarını sürdürüyor.

Kürt düşmanı soykırımcı saldırılarda direkt siviller hedef alınmış, çocuklar da içinde olmak üzere en az 6 kişi katledilmiştir. Şu ana kadar onlarca sivil yaralanmıştır. İnsansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen bombardımanlarda halk sağlık merkezi, elektrik santralleri dahil sivil yaşam alanları hedeflenmiştir.

Her zaman olduğu gibi başta ABD olmak üzere, Avrupa ve uluslararası güçler sivil halkı ve yerleşim merkezlerini hedef alan NATO ortağı soykırımcı Türk devletinin katliamını görmemek için üç maymunları oynamakta ve sessizlikleriyle onaylamaktadırlar.

Gün onuruna, toprağına, Önder Apo’nun İmralı’da sürdürdüğü direnişe sahip çıkma zamanıdır. Halkımızı sivil halkı hedef alan bu soykırım saldırılarına karşı tepkisini alanlarda göstermeye ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak sivil halka dönük gerçekleştirilen katliam saldırısını lanetliyor, yurtsever halkımızı bulunduğü heryerde demokratik tepkisini göstererek Türk devletinin, diktatör Erdoğan ve onun faşist ittifakını teşhir etmek için seferberlik ruhuyla alanlara çağırıyoruz."