KCDK-E, Türk devletinin katliamını kınadı

Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan’da sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınayan KCDK-E, “Halkımızı bu katliama karşı demokratik tepkilerini göstermeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti: “Amediyê'ye bağlı bağlı Rêkan ve Nerwê köyleri ve Avaşin bölgesine bağlı Horê köyü kırsalına dönük gerçekleştirilen yoğun hava saldırılarında katliam gerçekleştirildi.

Varlık nedenini Kürt düşmanlığına endeksleyen Türk devleti Güney Kürdistan’a yaptığı hava saldırıları sonucu 10 sivili katletti. Doğrudan sivilleri hedef alan bu saldırıyla Kürt halkına açık olarak katliam fermanı vermiştir. Sivilleri hedef alan bu katliamla ya itaat edeceksiniz ya da sizi böyle katlederiz denmiştir.

Türk devletinin Kürt halkına karşı yaptığı katliamları tüm parçalardaki Kürtler ve temsilcileri görmeli, tavır almalı ve sessiz kalmamalıdır. Sessizlik, parçalı duruş Türk devletinin savaş politikalarına karşı açık tutum almama işgalcileri cesaretlendirmektedir. Oysa bu saldırı Kürt halkının siyasal iradesini topyekûn saldırıdır.

Birliğimizi sağlayamaz ve onurlu bir direniş gösteremezsek daha büyük katliamlarla karşı karşıya gelebiliriz. Türkiye, Irak ve İran Rojava’daki kazanımları ve Güney Kürdistan’daki referandumu bahane ederek işgalci politikalarına haklı gerekçe göstererek, Kürt halkının özgürlüğünü gasp etmek, engellemek ve soykırım uygulamak istemektedirler.

Tüm parçalardaki Kürtler ve temsilcileri bu son katliamdan sonra Türk devletinin Kürt düşmanı politikalarına karşı açık tutum ve ulusal birliği esas almalıdırlar. Ulusal kongreye dünden daha fazla sahip çıkarak ulusal birlik sağlanmalıdır. Kürdün iradesini tanımayan Türk devletinin savaş ve işgaline karşı tek doğru yol direnmek ve birlikte karşı koymaktır.

Kürt halkı bu işgalci savaş ve katliamlara karşı ortak mücadeleyi esas almalı ve birlik olmalıdır.

Ortadoğu’da verdiğimiz özgürlük ve demokrasi mücadelesi, halklarının özgür geleceğinin umudu olmuştur. Kaybetme korkusuyla saldıran Türk devleti kesinlikle kaybedecektir. Sonunu gören Türk devletine karşı ulusal birlik en acil görevimizdir. Tüm Kürdistani partilerinin temel görevi bir an önce ulusal kongre etrafında birleşmektir.

Türk devletinin katliamları karşısında ulusal birliğimizi büyüterek mücadelemizi yükseltelim. Avrupa kamuoyuna Türk devletinin işgalci yüzünü göstererek teşhir edelim.

KCDK-E olarak halkımızı bu katliama karşı demokratik tepkilerini göstermeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Türk devletinin katliamlarına karşı duyarlılıkla bulunduğumuz her yerde değişik eylem biçimleriyle tepki gösterelim. Tüm parçalardan halkımıza tam bir dayanışma ve ulusal birlik ruhuyla birlikte hareket etmeye ve katliamları lanetlemeye çağırıyoruz.”