KCDK-E ve Êdî Bese Platformu: NAV-DEM'e akın edelim

KCDK-E ve Êdî Bese Platformu, Hannover NAV-DEM'e dönük baskını kınayarak, derneğe akın etme çağrısında bulundu. Açıklamalarda, baskının Erdoğan politikalarının devamı olduğu vurgulandı.

Alman polisinin Hannover kentindeki Königswother 2 adresinde bulunan Hannover- Navenda Civaka Demokratik a Kurd (NAV-DEM) derneğine baskınına kurumlardan tepki geldi.

KCDK-E: ERDOĞAN POLİTİKALARI ALMANYA'DA!

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, "Almanya’nın Kürt karşıtı Türkiye’yi destekleme politikası giderek pervasızlaşıyor" diyerek şunları kaydetti:

"Bugün Hannover derneğimizin basılması, saatlerce içeride kalmaları hukuksuz olduğu kadar, Erdoğan’ın Kürt düşmanı politikalarının direkt Almanya’da hayata geçirilmesidir. Saatlerce dernek lokalini arama yapma adı altında işgal etmek Erdoğan’ın OHAL’i gibi Kürtlere karşı hukuksuzlukta yüz karası bir tutumdur" dedi.

Açıklamada, "Almanya kurumları ve özelikle polisi içinde var olan Türk devletinin uzantılarının, Hannover’de uzun yıllardır Türkiye’nin Kürt düşmanı politikalarını hayata geçirdiklerini ve kurumları yönlendirmek istedikleri Hannover’deki halkımız ve dostlarımız tarafından uzun bir süredir bilinmektedir" vurgusu yapıldı.

Efrîn işgaline destek veren Almanya'nın şimdi de Kürt kurumlarını hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada,

Almanya hükûmetinin Kürtleri ve kurumlarını kriminalize etme politikasının sadece DAİŞ zihniyetli diktatör Erdoğan’a hizmet ettiğini belirten KCDK-E, "Bu politikalarla DAIS gibi çetelerin güçlenmesine yardım edilmektedir. Oysa Ortadoğu’da insanlık adına DAİŞ ile mücadele eden eşitlikçi, özgürlükçü bir sistemi Ortadoğu’da geliştiren Kürtlere yönelik politikalarına son vermelidir" diye belirtti.

ÇAĞRI

KCDK-E, herkesi derneğe akın etmeye çağırarak, "Ayrıca 7 Nisan’da tüm Avrupa’da gerçekleşecek yürüyüşlerde Alman devletinin bu düşmanca tutumunu teşhir etmeye çağırıyoruz" diye ekledi.

ÊDÎ BESE PLATFORMU: KAYITSIZ KALINMAMALI

Êdî Bese Platformu da NAV-DEM'e yapılanın tüm demokratik kurumlara saldırı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Açıklamada, "Alman devleti, artık gelinen aşamada kendi burjuva hukukunu da hiçe sayarak, örgütlenme özgürlüğüne dönük saldırılarda daha da pervasızlaşmıştır" denilerek, "Alman ilerici, demokratik kamuoyu bu saldırılar karşısında kayıtsız kalmamalı" çağrısında bulunuldu.

NAV-DEM'in Almanya'da yaşayan yüz binlerce Kürt göçmenin temsilcisi olduğunu vurgulayan Êdî Bese Platformu, "Alman devleti bu utanç verici anti demokratik uygulamalarından derhal vazgeçmelidir" dedi.