GÖRÜNTÜLÜ

Latin Amerika'da etkinlikler: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Kolombiya, Meksika ve Arjantin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler devam etti.

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm" hamlesinin ikinci aşaması çerçevesinde Latin Amerika'da etkinlikler sürüyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sistematik tecridin kırılmasına karşı Kolombiya, Meksika ve Arjantin'de eylemler devam etti.

ARJANTİN

Kampanya çerçevesinde Arjantin'de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Çok Uluslu Kadın Buluşmasına Kürdistan Kadın Hareketi de katıldı. Jujuy'daki buluşmaya YPJ de video gönderdi. Etkinlikte broşürler de dağıtıldı.

Kürdistan Kadın Hareketi İle Dayanışma Komiteleri tarafından ise Mujeres La Sexta ile Kürdistan Demokratik Konfederalizmi ve Chiapas Zapatista Otonomisi konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Ayrıca Bolivya sınırında bulunan son yıllarda toprakları için büyük bir direniş içinde olan Abrapampa halkları ile bir buluşma gerçekleştirilerek otonomi ve demokratik konfederalizm konulu bir seminer düzenlendi.

Aynı konu çerçevesinde Salinas Grande'de yaşayan yerli halklarla da buluşma gerçekleştirildi.

MEKSİKA

Meksika'da kadın hareketi ile dayanışma komitelerinin öncülüğünde başlatılan etkinlikler serisi devam ediyor. La Resistencia Kültür Merkezinden sonra Sandoval Kolektifi tarafından "Fikir, Zikir, Çalakî" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergi 23 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Fotoğraf sergisine ev sahipliği yapan Sandoval Kolektifi üyeleri, İmralı tecridine karşı bir çağrı yayımladı.

 Kürdistan Kadın Hareketi Dayanışma Komitesi ve Radio Zapote de tecritle ilgili özel bir program gerçekleştirdi.

KOLOMBİYA

Kolombiya'nın Medellin şehrinde bulunan Antioquia Üniversitesi'nde Kürdistan Kadın Hareketi-Kadınlar Geleceği Örüyor Komitesi tarafından üniversitenin duvarına Kürt Halk Önderi'nin resmi çizildi.

Ülkenin en bilinen üniversitelerinden olan Antioquia Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği duvar boyama etkinliğinden sonra Kürt Halk Önderi'nin fikirleri üzerine tartışma yürütüldü.