Lüksembourg kolu sloganlarla yürüyor

Lüksembourg’tan Strasbourg’a başlatılan yürüyüş kolu 4’üncü gününde de devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a geliştirilen uluslararası komployu kınamak için 3 koldan Strasbourg’a yürüyüşler devam ediyor. Lüksembourg kolu yürüyüşünü enternasyonalistler oluşturuyor. Yürüyüşün 3’üncü gününde enternasyonalistlere Mannheim yürüyüş kolundan olan Kürt gençleri de katıldı.

Taleng’te geceyi geçiren enternasyonalistler ile Kürt gençleri Nancy şehrinin girişine araçları ile geldi. Burada yürüyüşe başlayan kitle bugün 12 kilometre yürüyecek. Katılımın yoğun olduğu kitle renkli görüntülere sahne oluyor. Birçok dilde “Hepimiz Leyla’yız”, “Öcalan’a Özgürlük”, “Jin Jiyan Azadi” sloganları atılıyor.

PROGRAM

Nancy garına ulaşacak kitle burada kısa bir mola verecek. Ardından meşhur Place Stanislas Meydanı'na geçecek kitle burada 15 Şubat'ı kınayan bir basın açıklaması yapacak. Ardından kitleye Nancy şehrine bağlı Vandeuvre Belediyesi yetkililerince ziyaret edilecek. Burada Lüksemburg yürüyüşü eylem komitesi, uluslararası komplo, yürüyüş ve açlık grevleri hakkında dosyaları belediye yetkililerine iletecek.

Ardından kitle, geceyi dinlenmek için geçireceği salona geçecek. Salonda kitleyle dayanışmak için Vandeuvre Belediyesi Kültür Çalışmalarından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Jean Pierre Bekcer de ziyarette bulunacak.