Moskova, Kopenhag ve Mannheim’de Efrîn eylemleri

Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Afrin’e yönelik işgal saldırılarını bir etkinlikle kınarken, Kopenhag’daki Kürtler sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Almanya’nın Mannheim ve Darmstadt kentlerinde de iki günlük uzun yürüyüş başladı.

Rusya Federasyonu başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan öncülüğünde, Türk devletinin Efrîn ve Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını düzenlenen bir etkinlikle kınandı.

Soğuk havaya rağmen bir araya gelen Kürdistanlılar YPG, YPJ bayraklarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafları ile faşist Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarında katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde konuşan Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Eş Başkanı Araf Azmani, “Türkiye Afrin’de insanlık suçu işliyor. Bu insanlık suçuna karşı sessiz kalan tüm uluslararası güçler de bu katliamlarda Türkiye’nin ortağıdır” şeklinde konuştu.

Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan Başkanı Tara Kadir ise şunları ifade etti; “Türkiye kadın çocuk demeden sivilleri katlediyor. Bu sivil katliamlara karşı tüm Kürdistanlıların alanlara akarak faşist Türk devletini protesto etmesi gerek. Kürt halkı ne pahasına olursa olsun kendi topraklarını koruyacak ve bu işgal girişimine izin vermeyecektir.”

Etkinlik “Bijî berxwedana Efrîne” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ise PYD gençlik tarafından sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi. Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını kamuoyuna anlatmak ve dünyanın bu konudaki sessizliğini protesto etmek için düzenlenen eylem Kopenhag Ana Tren istasyonunda yapıldı.

Saldırılara ilişkin hazırlanan bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Her Efrîn, her yer direniş” sloganları atıldı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim, Darmstadt ve Frankfurt kentlerinde ise iki günlük yürüyüş başladı. Sabah saat Rüsselsheida HB önünde başlayan yürüyüş akşam saatlerinde Mainz’a ulaşacak. Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto eden yürüyüşçüler yarın sabah ise Mainz’dan yola çıkacak. Yarın aksam saat 16.00’da ise Wiesbaden’de miting yapılacak.