Müzeyyen Palabıyık için Cumartesi günü tören düzenlenecek

Yaşamını yitiren Müzeyyen Palabıyık'ı anan NAV-DEM, Palabıyık'ın mücadele inancına dikkat çekti. NAV-DEM, cenaze töreni bilgilerini de paylaştı.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne uzun yıllardır hizmet eden Müzeyyen Palabıyık'ın yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Uzun yıllar kendini Kürt halkının özgürlük mücadelesine adayan Sosyalist Şilan Fırat (Müzeyyen Palabıyık) yoldaşı geçirdiği hastalık sonucu sevgiyle, saygıyla ve hürmetle anıyoruz" diyen NAV-DEM, şunları ifade etti:

'İNANCINI HEP CANLI TUTTU'

"Maraş’ın Türkoğlu ilçesinde dünyaya gelen Şilan yoldaş, daha 3 yaşındayken ailesinin İzmir’e taşınmasıyla orada büyümüştür. Yurtsever bir ortamda büyüyen Şilan yoldaş, Kürt Özgürlük mücadelesinin ilk kadrolarını tanıdıkça devrime olan ilgisi, inancı daha da artmış ve hayatı boyunca da bu inancını yaptığı çalışma pratiğiyle canlı tutmuştur.

Türkiye'de çalışma yürüttüğü yıllarda defalarca gözaltına alınan ve tutuklanan, bu süreçlerde ağır işkencelerden geçen Şilan yoldaş, inandığı mücadelesini hiçbir zaman ara vermeden sürdürdü.

2000 yıllarda Avrupa’da mücadelesine devam eden Şilan yoldaş (Müzeyyen Palabıyık) Avrupa’da birçok farklı çalışmada yer aldı. Sosyalist Şilan yoldaş olarak tanınan (Müzeyyen Palabıyık) bir özgürlük neferi olarak mücadeleyi öncelikli vazife gören, tüm zamanını buna göre ayarlayan ve aldığı her görevi layıkıyla yerine getirmek için sonsuz bir çabanın sahibi oldu.

'SON NEFESİNE KADAR SORUMLULUK GÖSTERDİ'

Son olarak Şehit Aileleri Kurumu'nda (KOMAW) aldığı sorumluluğu hasta haliyle son nefesine kadar devam ettirdi. Bu onun şehitlere olan bağlılığı, özgürlük için devrime olan inancı, yoldaşlığa olan sevgisi ve görevi icabı sorumluluk bilincinin gereğiydi."

TÖREN ADRESİ

NAV-DEM, cenaze töreninin 28 Nisan Cumartesi saat 13.00'da şu adreste yapılacağını duyurdu: "Masal Events, Ruhrallee 19, 45525 Hattingen."