GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te ‘İmralı tecridine son, Önder Apo’ya özgürlük’ yürüyüşü

Paris’te İmralı soykırım sistemini protesto ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkan Kurdistanlılar, “Önderimiz özgürleşene kadar, sesimizi CPT'ye duyurana kadar sesimize ses katıp alanlarda olmaya devam edeceğiz” denildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK EYLEMİ

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde, ‘İmralı tecridine son, Önder Apo’ya özgürlük’ şiarıyla yürüyüş düzenlendi.

Villiers-le-Bel ve Drancy halk meclislerinin organizesiyle bir araya gelen Kurdistanlılar, faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemini protesto ederek, özgürlüğünü haykırdı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, Villiers-le-Bel garı önünde başlayıp Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde son buldu.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Tecride Son, Önder Apo’ya Özgürlük” sloganları atıldı. Tecride ilişkin hazırlanan döviz ve bildirilerle Fransız kamuoyu bilgilendirilerek İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin mutlak tecrit karşısında tutum gösterip harekete geçmesi istendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde sona eren yürüyüş sonrası miting düzenlendi. Mitingde Dersim’de 1996 yılında işgalci Türk ordusuna karşı geliştirdiği fedai eylemiyle Kürt Özgürlük Hareketi’nde yeni bir dönemin kapısını aralayan şehit Zîlan (Zeynep Kınacı) şahsında Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Mitingde Villiers-le-Bel Demokratik Halk Meclisi adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bilindiği gibi Önder Apo'dan 40 aydır haber alınamıyor. Her zaman söylediğimiz gibi bir halkın önderi esaret altındaysa o halk da tutsaktır, esaret altındadır. Çünkü Önder Apo bizim özgürlük umudumuzdur. Önderimiz özgürleşene kadar, sesimizi CPT'ye duyurana kadar sesimize ses katıp alanlarda olmaya devam edeceğiz. Kurdistan’da iki çizgi vardır. Direniş ve ihanet. Direnişin temsilcisi Önder Apo'dur. Biz de bu direnişi daha güçlü sahiplenmeliyiz” vurguları yapıldı.

Eylem, atılan sloganlarla sona erdi.