PKK yasağı Schengen'de protesto edildi

PKK'nin Almanya'da yasaklanması Lüksemburg’a bağlı Schengen kasabasında düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

PKK’nin Almanya’da “terör listesi”ne alınması Lüksemburg’a bağlı Schengen kasabasında düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Eyleme Action Aktion 3 Welt Saar e.V ve Saarländischer Flüchtlingsrat e.V. yöneticileri de katıldı.

Eylemciler, Almanya’da yasaklı 11 Kürt kurumunun bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğu pankartı taşıdı. Eylemciler, Mosel nehrini aşarak Almanya tarafına geçti.

Eyleme  katılanlar Almanya’daki PKK yasağının 25 yılı bulması dolayısıyla ellerinde Almanya’da yasaklı olan pankartı taşıyarak 25 defa Lüksemburg’dan  Almanya’nın sınırına gelip gitti.  Eylemciler 25 yıldır Almanya’da yasak olan PKK’ye karşı 25 defa sınır ihlali gerçekleştirdi. Kısa bir süre Almanya-Lüksemburg yolunu trafiğe kapatarak yasağı kınadılar.

Eylemciler adına bir konuşma yapan Action 3 Welt Saar yöneticilerinden Roland Röder, “Bu yasağın yanış olduğunu bu yasağı kabul etmediğimizi belirtmek için buradayız. PKK yasağının 25. Yıl dönümünde Almanya’da yasaklı Kürt sembolleri ile Almanya-Lüksemburg sınırını 25 defa ihlal ediyoruz. Şu anda sınırın ortasındayız. Lüksemburg’da PKK yasak değil, Almanya tarafında ise PKK yasak. PKK yasağı arasında bir metrelik fark var. PKK tehlikeli olduğu gerekçesi ile Almanya’da yasak Ama Lüksemburg’da yasak değil. Demek ki PKK o kadar tehlikeli değil. Tehlikeli olsaydı Lüksemburg ve diğer ülkelerde de yasaklanırdı. Dün bu karar yanlış alındı. Bugün de yanlışta ısrar ediliyor. Bundan dolayı diyoruz ki bu yasağı düzeltin. PKK yasağını hemen kaldırın.  23 Kasım 1993 yılında PKK yasak kararının alınmasında dönemin içişleri bakanı Mafred Kanter’in çok büyük bir rolü vardı. Ne yazık ki bu kararı alan Manfred Kanter, CDU’ya yapılan milyonlarca haksız bağış olayında ve sahtecilikte mahkemelerde yargılandı ve hüküm giydi” dedi.