Roma’da binler Öcalan’a özgürlük istedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosunu protesto etmek ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerine destek vermek amacıyla, Roma’da binlerce kişi alanlardaydı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu, Rate Kürdistan (İtalya-Kürdistan Dostluk Ağı) ve İtalya Demokratik Kürt Toplum Merkezi çağrısıyla bir araya gelen ve aralarında siyasi partiler, sendikalar, belediyelerin yanı sıra toplam 150’ye yakın kurumun desteklediği eylem, öğlen saatlerinde dell’Esqulino meydanında start aldı.

"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” pankartı Öcalan posterleri ve KCK, PKK bayraklarının dalgalandığı eylemde İtalyanca sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Leyla Güven yalnız değildir”, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla Roma merkezinde bulunan Piazza Venezia kadar sürdü.

KCK: BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR

Roma’daki protesto eylemine yazılı bir mesaj gönderen KCK, “Faşizme direnen devrimcilerin ve başta Leyla Güven olmak üzere dünyanın dört bir yanında bedenini açlığa yatıran yoldaşlardan aldığımız güçle birlikte mücadele ederek ‘Başka Bir Dünya’nın mümkün olduğunu göstereceğiz” dediği mesaj şöyle devam etti: “Uluslararası düzeyde dayatılan bu küresel soykırım ve katliama karşı doğal olarak uluslararası düzeyde büyük bir karşı koyma eylemine, onun örgütüne ve sağlam bir önderlik duruşuna ihtiyaç vardır. Faşist bloka karşı demokrasi bloğunu, kapitalist moderniteye karşı demokratik moderniteyi, kapitalist kültüre karşı sosyalist kültürünü, toplumsal cinsiyetçiliğe karşı kadın özgürlük çizgisini oluşturmak ve bu temelde mücadele etmek ve bu temelde uluslararası enternasyonalist bir direnmeye şiddetle ihtiyaç vardır.

Başkan Apo bu direnişin, bu mücadelenin bir önderi olarak uluslararası küresel güçlerin bir komplosu ile esir alınarak İmralı adasına hapsedildi. Uluslararası küresel güçlerin Başkan Apo’ya olan düşmanlığının nedeni bundandır. Başkan Apo küresel güçlere, kapitalist moderniteye, demokrasi ve özgürlük karşıtlarına karşı tam 20 yıldır büyük direnerek meydan okuyor. Son bir kaç yıldır mutlak tecrit altında halkından, arkadaşlarından, dostlarından ve ezilen halklarından bir adada, tek kişilik bir hücrede tutularak onu teslim almak istiyorlar. Fakat Başkan Apo halkına ve dünya ezilen halklara dayanarak büyük bir kararlılıkla küresel güçlerin halklara dayattığı oyun ve komplolarını boşa çıkartıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkan Apo'nun özgürlüğü için haykırıyorsunuz. Kararınız net, tutumunuz kesin, duruşunuz anlamlıdır. Konuşacağız, haykıracağız, sokak sokak, cadde cadde yürüyeceğiz ve gerektiğinde de ‘tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız Kürdistan'ı özgürleştireceğiz’ deyip, bedenini tam 101 gündür ölüme yatıran Leyla Güven'in öncülüğünde sürdürülen başkan Apo'yu özgürleştirme hamlesini başarıya götürmek için daha çok direnerek mutlak anlamda özgürlüğü ve sosyalizmi inşa edeceğiz...

Zafer sosyalizmin, demokratik konfederalizmin, faşizme karşı büyük direnen devrimcilerin, bugün dünyanın dört bir yanında bedenlerini açlığa yatıran başta Leyla Güven ve onunla birlikte açlık grevinde bulunan yoldaşlarımızın olacaktır. Bu temelde ‘başka bir dünya mümkündür’ şiarıyla yürüyüşünüzü, kararlılığınızı, devrime, demokrasiye, özgürlüğe olan bağlılığınızı selamlıyoruz…’

‘ÖCALAN KÜRTLERİN MANDELASIDIR’

Mitingde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Hatip Dicle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında bütün Kürt halkına uygulanan tecridi kınayarak, Ortadoğu’daki halkların kazanımını ve Rojava devrimimin mimarı olan sayın Abdullah Öcalan Kürt halkının Mandelası olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 20 yıl önce kapitalist modernite sistemi uluslararası bir komplo ile Önder Öcalan’ı tutsak etti. İmralı tecrit ve işkence sistemini ortaya çıkardı. Bu sistem giderek faşist bir diktatörlükle Türkiye ve Kürdistan’da tüm toplumu tecrit altına aldı. Halkımızın on yıllardır mücadeleyle kazandıkları tüm demokratik mevzileri tasfiye etti. Dışta sivri ucu Kürt halkına yönelik savaş; içte de faşist terör ve katliamlar geliştirdi.

Bizler Avrupa halklarının iki büyük dünya savaşı yaşadıktan sonra çıkardıkları derslerle Avrupa’da demokrasiyi, federalizmi, hukuk devletini ve özgürlükleri anayasal güvence altına almalarını tüm insanlığa hizmet eden tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ne yazık ki bugün Avrupa demokrasisi çeşitli ülkelerdeki ırkçı faşist filizlenmeler ve otoriter yönetim eğilimleri nedeniyle büyük ve ciddi bir tehdit altındadır.

Artık tüm Avrupa demokratları, sosyalistleri ile Ortadoğu’da Kürtlerin öncülük ettiği demokrasi güçleri arasında güçlü bir birliğin ve dayanışmanın kurulmasının tam da zamanıdır. Bu içten daveti tüm Avrupalı dostlara buradan yapıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki Leyla Güven ve yoldaşları ile mutlak tecridin kalkması gereken Önder Öcalan’ın hedefi de insanlığın işte bu yüce idealleridir.’ Dedi

Miting atılan sloganlardan sonra akşam saatlerinde sona erdi.