Siyasi soykırım operasyonları Duisburg’da protesto edildi

AKP-MHP faşizminin bugün HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

AKP-MHP faşizminin bugün sabah saatlerinden itibaren HDP’ye yönelik başlattığı siyasi soykırım operasyonları, Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Königstr.’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, demokratik siyasete yönelik baskıları protesto etti.

Mitingde DKTM adına Amara Çîya bir konuşma yaptı.

“HDP’ye karşı yürütülen bu soykırım saldırısı kararının AKP-MHP faşist ittifakının Kürdistan’daki işgal politikaları doğrultusunda, Saray'daki diktatör tarafından verildiği çok açık görülmektedir. Halkların, kadınların, çocukların ve özgürlüklerin düşmanı bu faşist rejim, sömürgeci hukuk ile Kürt halkının mücadelesini bastırmak istemektedir. Devletin tüm militarist güçleri ve faşist yasalarla saldırarak hizaya getirmek ve boyun eğdirmek istemektedir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen Kürt düşmanı soykırım saldırısıyla HDP’nin işlevsiz kalması hedeflenmektedir” diyen Çiya milyonların iradesine yapılan bu saldırının Kürt halkından intikam almayı amaçladığını belirtti.

Eylemde AGİF Eşbaşkanı Onur Güler, Die Linke’den de Özden Ateş birer konuşma yaptı. Sık sık "HDP halktır, halk burada", “Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganlarının atıldığı eylem yarın Düsseldorf DGB Haus önünden başlayacak olan yürüyüşe katılım çağrısıyla son buldu.