St. Pölten’den Viyana’ya Öcalan için uzun yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avusturya’nın St. Pölten kentinden başkent Viyana’a doğru uzun yürüyüş başlatıldı.

Yürüyüş bu Cuma günü saat 10.00’da başladı. St.Pölten Derneği ve Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği yürüyüşe 80 kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo ve tecride karşı yapılan yürüyüş boyunca eylemciler, en az 60 kilometrelik bir yolu kat edecek.

İki günlük yürüyüş öncesi St. Pölten Kürt derneğinde kısa bir toplantı yapıldı. Toplantıda yürüyüş komisyonu belirlendi. Yürüyüş öncesi polisin de dernek önünde yoğun tedbirler alması dikkat çekti.

Yürüyüşün başında bir açıklama yapan Avusturya Ciwaka Azad Eş başkanı Xalis Sever ve Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi eş başkanı Nurcan Güleryüz, Öcalan’a komployu kınadı.

Basın açıklaması ardından eylemciler, ''Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü'', ''Öcalan için açlık grevi'' pankartı ardından, ikişer sıra halinde yürüdü. Yürüyüş sırasında eylemciler, geçtikleri sokaklarda evlerin posta kutularına bildiriler bıraktı.

Eylemciler Cumartesi günü yürüyüşlerini tamamladıktan sonra Vinaya derneğinde halk toplantısı düzenleyecek ve açlık grevcilerini ziyaret edecek.