GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da Tîrêjên Rojê eylemi

Tîrêjên Rojê kampanyası kapsamında Strasbourg’da gerçekleştirilen eylemde konuşan Roşna Çewlîg, “Önderliğimize özgürlük, Kürt sorununa çözüm hamlemizi mutlaka zafere ulaştıracağız” vurgusunda bulundu.

“Öcalan’a Özgürlük; Kürt sorununa çözüm” hamlesini ikinci yılında Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin başlattığı Tîrêjên Rojê kampanyası çeşitli eylemlerle devam ediyor.

Kampanya dolayısıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde bir eylem düzenlendi. Zîn Kadın Komünü ve – Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) üyelerinin düzenlediği eylemde İmralı Soykırım ve İşkence Sistemi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve iletişimsizliğe dikkat çeken dövizler taşındı.

Place Kleber’de düzenlenen eylemde dövizlerin yanı sıra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları da taşındı. Meydanın farklı noktalarına ellerindeki dövizlerle konumlanan eylemciler, Fransızca yazılan dövizleri taşıyarak “susma” eylemi gerçekleştirdiler.

İlgi çeken eylemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zîn Kadın Komünü Sözcüsü Roşna Çewlîg, “Biz Kürt kadınları, Önderliğimiz özgürleşinceye kadar mücadelemizde kararlıyız. Önderliğimize özgürlük, Kürt sorununa çözüm hamlemizi mutlaka zafere ulaştıracağız” dedi.

Strasbourg DKTM Eşbaşkanı Sîdar Amedî ise, “Biz Önderliğimizden dört yıldır tek bir haber alamıyoruz. Kürt halkı Önderliğin durumundan kaygılıdır. Avrupa yaşayan tüm Kürt halkı ayakta ve eylemlerine devam ediyor. Önderliğimiz özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.