SYKP İsviçre, 4. Kongresini yaptı

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İsviçre Örgütü, 19-21 Nisan 2019 tarihlerinde 4. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

SYKP MYK Üyesi Erdal Kara, SYKP Kurucu Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz, SYKP kurucularından ve aynı zamanda HDP Onursal Başkanı, eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP MYK Üyesi Kenan Kalyon, Mahir Sayın da dün sona eren kongre katılımcıları arasındaydı.

KRİZE KARŞI NE YAPILABİLİR?

SYKP Avrupa örgütünün sürdürdüğü “Sınıf Mücadelesini Yükseltelim" kampanyasının sloganıyla toplanan kongrede, kapitalizmin tıkanıklığı ve krizi karşısında nasıl bir sınıf siyaseti izlenmesi gerektiği, erkek egemenliğine karşı kadınların özgürlük mücadelesi, ekoloji direnişleri de değerlendirildi.

Kongrede 5'i gençlik çalışmalarından toplam 8 kişi, Parti’ye üye olarak yeni dönem çalışmalarında yer aldılar.

YENİ KOORDİNASYON

Yeni koordinasyona 5 kadın, 5 erkekten oluşan 10 üye seçildi. Koordinasyon kuruluna Olga Kasman, Selim Ünay, Nergiz Özdemir, Ali Cem Kalkandelen, Nurcihan Ünlü, Ali Akkurt, Döndü Yıldırım, Gazi Yıldırım, Sevinç Ağlamaz, Hüseyin Bektaş seçildi. Ayrıca Kerim İşbilir de yedek üye olarak belirlendi.

Kongrede iki yıllık dönemde görev yapacak Etik Kurulu’na Fahriye Kotevelioğlu Usta, Hüseyin Kürekçi ve Muazzez Yücel seçildi.