TJKE: Saldırılara geçit vermeyeceğiz

TJK-E Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin yaşadığı tıkanıklık ve çaresizliği örtbas etmek için Rojava’ya ve Medya Savunma Alanları’na saldırdırdığını belirterek, “Bu katliam saldırılarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

İşgalci Türk devletinin çarşamba akşamı başlayan yeni saldırılarına ilişkin açıklamada bulunan TJK-E Koordinasyonu, “Yaşadığı tıkanıklığı ve çaresizliği örtbas etme çabası içerisine giren faşist Türk devleti dün gece saatlerinden başlayarak Qamişlo, Kobanê, Minbic, Dêrik, Til Temir, Girê Spî, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılar, Türk devletinin iç siyasette yaşadığı krizi örtbas etme çabasıdır.” diye belirtti.

Açıklama şöyle devam etti: “Bu saldırılarda siviller özellikle hedef alınmıştır. Bu katliamcı işgal saldırının temel hedefi Kürt halkını ve kazanımlarını yok etmektir. Kendi varlığını Kürt halkının yokluğu üzerinden yaratmaya çalışan bu vahşi zihniyete karşı herkes seferber olmalıdır. Bu soykırımcı zihniyete karşı toprağımızı ve halkımızı savunmak insanlık görevidir. Bu aynı zamanda kadın devrimini savunmaktır. Bu "Jin, Jiyan, Azadî" hayat bulduğu toprakları savunmaktır.

‘KÜRDİSTAN’I SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Ayrıca işgalci Türk devletine hava sahasını açan uluslararası güçleri de protesto edip kınıyoruz. Onlarda yaşanan her can kaybından sorumludur. Biz kadınlar faşist Türk devletinin bu katliam saldırılarına geçit vermeyeceğiz. Önder Apo’nun İmralı’da sürdürdüğü direnişe daha güçlü sahip çıkararak mücadelemizi büyüteceğiz.

TJK-E olarak, başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, dostlarımızı ve insanlıktan yana olan herkesi Kürdistan'ı savunmaya çağırıyoruz.”