135 yaşını görecek çocuklar doğdu

Tüm dünyadan bilim insanları, nasıl daha uzun süre sağlıklı kalınacağını incelemek için San Francisco’da toplanıyor.

Bu Pazartesi gününden itibaren San Francisco’da bir araya gelen bilim insanları arasında yer alan Belçikalı Kris Verburgh, “Yaşlanmayı tersine çevirebileceğimiz bir geleceğe doğru ilerliyoruz” dedi.

Yaşlanma alanında uzman doktor Verburgh, 7sur7 haber sitesine verdiği mülakatta, şöyle konuştu:

“İnsanların çok daha uzun yaşayacağı bir geleceğe gidiyoruz. Giderek daha fazla araştırma yaşlanmayı sadece yavaşlatmak değil, tersine çevirebileceğimizi gösteriyor. Yaşlı farelerin gençleştiği araştırmalar var (...) Son yüzyıl içerisinde ömrümüz iki katına çıktı. 45 yaşından yaklaşık 90’a ulaştı. Biyoteknolojinin bunu daha da uzatacağı bir geleceğe ilerliyoruz. Bugün doğan çocukların 105 yaşına ulaşma şansının yüzde 50 olduğu söyleniyor. Bu öngörülerin küçümsendiğini düşünüyorum (...) 135 yaşına ulaşacak çocukların şimdiden doğduğunu söyleyen bilim insanları var. Biyoteknoloji yaşamımızı tamamen değiştirecek.”

Gelecekte insanların farklı biçimlerde üreyeceğine de dikkat çeken Verhurgh, “İnsanların daha ileri yaşta çocuk yapacağı bir geleceğe ilerliyoruz. Gelecekte, yapay rahimler görüyorum. Normal hücrelerin örneğin bir eşcinsel çiftin biyolojik çocuk sahibi olabileceği şekilde yumurtalara veya spermatozoitlere dönüşebileceğini görüyorum” öngörülerinde bulundu.