Bir hidrojel tablet 1 litre suyu hızla arıtabiliyor

Mühendisler tarafından geliştirilen bir hidrojel tablet, bir litre nehir suyunu bir saat veya daha kısa sürede dezenfekte edip içmeye uygun hale getirebiliyor.

Yeni oluşturulan bir hidrojel tablet, kirlenmiş suyu hızla arıtarak küresel su kıtlığını potansiyel olarak azaltabiliyor. Su arıtıcı görevi gören hidrojel tablet, bir litre nehir suyunu dezenfekte ederek bir saat veya daha kısa sürede içmeye uygun hale getiriyor.

Bu çok işlevli hidrojel tabletin kullanımı kolaydır, yüksek verimlidir ve potansiyel olarak seri üretime uygundur.

İnsanlar suyu arıtmanın birincil yolu olarak genellikle suyu kaynatır veya pastörize eder. Ancak bu, çok zaman ve enerji tüketir. Özel hidrojeller, bakterileri yüzde 99,999 verimle nötralize etmek için hidrojen peroksit üretiyor. Aktif karbon parçacıklarıyla birlikte hidrojen peroksit, bakterilerin temel hücre bileşenlerine saldırıyor ve metabolizmalarını bozuyor.

Bu işlem enerji girişi gerektirmiyor. Ayrıca zararlı yan ürünler oluşturmuyor. Su arıtma işleminden sonra , herhangi bir kalıntı bırakmadığından hidrojel kolayca çıkarılabiliyor.

Bir tablet bir litre nehir suyunu dezenfekte edebiliyor ve bir saat veya daha kısa sürede içmeye uygun hale getiriyor. Hidrojel tablet, suyun saflaştırılmasına ek olarak, güneş damıtma adı verilen bir işlemi de iyileştirebilir.