Elon Musk’a göre insan dili yakında kullanımdan düşecek

İnsanlar arasında basit bir konuşmanın bile koronavirüsün bulaşmasına yol açtığı yönündeki tartışmalar sürerken SpaceX patronu Elon Musk, insan dilinin yakında kullanımdan düşeceği öngörüsünde bulundu.

The Inependent gazetesine göre Musk, insan dilinin beş yıl içerisinde aksesuar raflarına konulabileceğini söyledi.

SpaceX’in patronu beyin implantları geliştiren bir şirketin de kurucuları arasında yer alıyor. Adı Neuralink. Bir programda konuşmaya davet edilen Musk, şirketinin gelecek yıl içerisinde insan beynine bir implant entegre edebilecek duruma geleceğini açıkladı. Musk’a göre bu implant beynimizin her hangi bir alanı ile etkileşim kurabilecek ve örneğin, görme ile ilgili sorunların iyileşmesine yardım edebilecek.

Musk, implantın prensipte “beyinde iyi gitmeyen her şeyi tamir edebileceğini” söylerken, ikinci planda ise bu minyatür aletin insan dilini aşmayı bile sağlayabileceğini ifade etti.

Güney Afrikalı Musk, her ne kadar “duygusal nedenlerle konuşmaya devam edebileceksek de konuşmaya ihtiyacımız olmayacak” dedi.

Musk, gelişmeler hızlanmaya devam ederse, gelecek beş yıl ila on yılda bu perspektifte radikal bir dönüşüm olacağı öngörüsünde bulundu.

Peki insan diline ne olacak? Musk’a göre “Biraz The Matrix gibi olacak” diyor. Bu implatla, insanlar artık alışık olunan biçimde konuşmayacaklarsa da bunu yapabilmek için bir program yükleyebilirler.