Herkes için iki faktörlü kimlik doğrulama geliyor

Google, bu yıl içinde kayıt için iki faktörlü kimlik doğrulamayı tanıtacak. Yenilik, yaklaşık 150 milyon mevcut hesabı etkiliyor. 

Dünkü bir blog gönderisinde Google, iki faktörlü kimlik doğrulamanın yakında tüm kullanıcılar için kullanıma sunulacağını duyurdu. 

Bu, Google hesabı için giriş süreci ile ilgili. Bu amaçla, grup şimdi iki aşamalı kimlik doğrulamayı tanıtıyor. Şirket, niyetini Mayıs 2021'de açıklamıştı.

Google blogunda güncel bir girişte, proje artık "Daha güvenli ve daha uygun kayıt" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre, şifreler çoğu kullanıcı için dijital yaşamda öncelikle koruyucu bir engeldir. Bununla birlikte, birçok kişi, onları hatırlayabilmek için doğum yılı veya köpeğin adı gibi güvenli olmayan şifrelere başvuruyor. Bu da daha fazla saldırıya uğrama riski taşıyor.

AKILLI TELEFON VEYA TABLETTE TEK TIKLAMA

Bu nedenle yakın gelecekte 150 milyon Google kullanıcısının standart olarak iki faktörlü kimlik doğrulama kullanarak giriş yapması gerekecek. Çünkü blog raporuna göre bu, bir zamanlar "hesaplara ve ağlara yetkisiz erişimi engellemenin en güvenilir yöntemlerinden biri". Bu yöntem, "bildiğiniz bir şey", yani bir parola , telefon gibi "sahip olduğunuz bir şey" ile birleştirildiğinde en güçlüsüdür. Şifreyi kullanarak giriş yapmanın yanı sıra , akıllı telefonunuzda veya tabletinizde , gerçekten giriş yapmak istediğinizi kanıtlamak için tıklamanız gereken bir bildirim alırsınız.

Yıl sonuna kadar, değişiklik iki milyon YouTube kullanıcısını da etkileyecek. İyi bir şifre hala büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, Google bir şifre yöneticisi kullanmanızı öneriyor.