Alman İçişleri Bakanlığı sınırdışıların düzeyinden memnun değil

Almanya’da bu yılın sonuna kadar 27 bin yabancının sınırdışı edilmesi, 61 bin kadarının da gönüllü olarak ülkeyi terk etmesi hedeflenirken, Federal İçişleri Bakanlığı eyalet yönetimlerini sınırdışılarda ‘yetersiz kalmakla’ eleştiriyor.

Bild gazetesinin İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından bugün kabineye sunduğu rapora dayandırdığı bilgilere göre, Almanya’daki sınırdışıların istenilen düzeyde olmadığı savunuluyor. 

Rapora göre, 2015 yılında toplamda 22 bin 369 göçmen sınırdışı edilirken, bu yıl için hedeflenen rakam ise 27 bin. 31 Mart tarihine kadar sınırdışı edilmesi kararı bulunan yabancıların sayısı ise 220 bine ulaşmıştı. 

Sınırdışı kararı olan yabancıların 168 binine geçici kalma izni (Duldung) verilirken, 51 bin 300 kadarı ise tümüyle kaçak durumda. 

Federal İçişleri Bakanlığı, bu yıl içinde gönüllü olarak ülkeyi terk edeceklerin sayısının 61 bine yükselmesini de umuyor. Bu sayı geçtiğimiz yıl 37 bin 200 kadar olmuştu. 

SINIRDIŞILARIN ‘AZLIĞI’ EYALETLERİN SİYASİ İRADE EKSİKLİĞİNE BAĞLANIYOR 

Basına yansıyan raporda, Almanya’daki sınırdışıların azlığından yakınılırken, sınırdışları icra etmekle sorumlu eyalet hükümetleri eleştiriliyor. 

Raporda Federal İçişleri Bakanlığı tarafından eyaletlere ‘siyasi irade eksikliği’ eleştirisi getiriliyor.