Bağdat, katliam ardından atılacak adımları tartışıyor

Siyasi partiler ve parlamento grupları ile bir araya gelen Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, güvenliğin ve egemenliğin korunması için “gerekli adımların atılması gerektiğini” belirtti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, De’we Partisi Başkanı Nuri Maliki, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hisên, Bedir Örgütü Başkanı Hadi Amıri, Irak Ulusal Asayiş Danışmanı Falih Fayaz, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Fayeq Zêdan ve bir grup Iraklı lider, işgalci Türk devletinin Zaxo’da Temmuz’da gerçekleştirdiği saldırıyı görüşmek üzere Perşembe günü bir araya geldi.

Bu görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede Türk devletinin son katliamının değerlendirildiği ifade edildi.

Başbakan Kazımi’nin taraflarla Irak topraklarının egemenliğini korumak için alınan siyasi tutum ve sahadaki gelişmeleri görüştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre toplantıda ayrıca saldırılara karşı alınan diplomatik tedbirler, Uluslararası Güvenlik Konseyi’ne ve Birleşmiş Milletler’e sunulacak şikayet de görüşüldü.

Açıklamada “Irak’ın güvenliğinin ve egemenliğinin korunması ve bu tür olayların önlenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır” denildi.