Çetelerin Nijer’e saldırısında onlarca ölü

Boko Haram çetelerinin Nijer’deki bir askeri birliğe düzenledikleri saldırıda en az 32 askerin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Boko Haram çetelerinin Nijer’deki bir askeri birliğe düzenledikleri saldırıda en az 32 askerin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Nijer Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Nijerya sınırındaki Bosso’ya yönelik büyük bir çete grubunun saldırı düzenlediği bildirildi. Bakanlık, dün akşam ağır silahlarla saldıran çetelerin Bosso’da birçok evi yakıp yıktığını ve çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğü bilgisini paylaştı.

Açıklamaya göre, saldırıda 30 Nijer askeriyle komşu ülke Nijerya ordusundan iki asker yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 70’e yakın asker de yaralandı.

Çetelerin Bosso kentini kısa süreliğine kontrol altına aldığı belirtilen açıklamada, askeri birliklerin bu sabahtan itibaren düzenlediği karşı saldırıyla çetelerin kentten kaçtığı kaydedildi. Boko Haram çetelerine ağır darbeler vurulduğu dile getirilen açıklamada, herhangi bir rakam ise verilmedi.

Boko Haram’ın saldırısı, Nijerja, Nijer, Çad ve Kamerun ordularının oluşturduğu Çok Uluslu Karma Güç adlı birlikler karşısında büyük kayıplar verdiği bir döneme denk geldi. Çetelerin Nijerya’daki birçok alandan çıkarılmaları sonrasında Çad Gölü çevresindeki diğer komşu alanlara sızmaya çalıştıkları biliniyor.

Nijerya’nın kuzeyinde etkili olan ve DAİŞ’e biat eden çetelerin saldırıların nedeniyle son 7 yılda 20 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.