Clinton’dan Trump’ın olası zaferine karşı atom uyarısı

Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’den adaylığı artık kesin olan Trump’ın ‘ABD’nin atom silahlarının kodlarına’ ulaşmaması gerektiğini söyledi.

ABD başkanlık seçimleri için yapılan ön seçimler devam ederken, Demokratların aday adayı Clinton da rakibi Trump’a karşı eleştirilerin dozajını arttırıyor. Kaliforniya eyaletindeki San Diego’da bulunan donanma üssünde konuşan Demokratlar’ın adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın dış politikaya dair görüşlerinin ‘tehlikeli’ olduğunu dile getirdi. Trump’ın daha çok ‘tuhaf sinirli konuşmalar’ yaptığını söyleyen Clinton, çabucak sinirlenen bir kişinin ABD’nin atom silahlarının kodlarına sahip olmaması gerektiğini savundu.

ABD’nin güvenliği için diplomasi ve kalkınma yardımının yanı sıra birçok müttefikinin olduğunu belirten eski Dışişleri Bakanı, rakibi Trump’ın mevcut müttefiklerle ilişkileri bozacağını iddia etti. Clinton, Donald Trump’ın seçimleri kazanması halinde buna en çok sevinecek olanın Kremlin Sarayı olacağını söyledi.

Göçmenler, Müslümanlar ve atom konusundaki sert çıkışlarıyla tepki çeken Donald Trump, seçimi kazanması halinde Kuzey Kore ile atom programını görüşeceğini duyurmuştu. Trump aynı zamanda ülkesinin NATO’ya verdiği payın düşürüleceğini vaat etmişti.