Flynn hakkındaki Rusya soruşturması kapatıldı

Rusya ile ilişkileri mahkemelik olan Trump’ın eski danışmanlarından Michael Flynn’a yönelik soruşturma Adalet Bakanlığı’nca durduruldu.

Donald Trump’ın kazandığı 2016 ABD başkanlık seçimleri öncesinde Rus bir diplomatla teması yoğun tartışmalara neden olan Michael Flynn hakkındaki soruşturma Adalet Bakanlığı tarafından kapatıldı. Bakanlık açıklamasında, Flynn’a ilişkin soruşturmanın ‘meşru zemininin olmadığı’ iddiasına yer verildi.

Flynn’ın soruşturma boyunca verdiği yalan ifadeleri de önemsizleştiren bakanlık, “Bu ifadeler yalan olsa da önemli değillerdi” gerekçesini savundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump ise, Flynn’in ‘masum’ olduğu iddiasını yineledi. Trump, soruşturmanın ‘kendisini düşürmek’ amacıyla başlatıldığını da savundu.

Flynn’in Aralık 2016’da Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kisliak ile gizli görüşmelerinin olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturmada, Flynn ile Ruslar arasındaki görüşmelerin Kasım ayında yapılan seçimleri etkilemeye dönük olabileceği iddia edilmişti. Flynn 2017 yılı başında getirildiği Ulusal Güvenlik Danışmanlığı makamından istifa etmiş ve yalan ifadeler verdiğini de kabul etmişti.