Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası başladı

Front de gauche "Sol Cephe" cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Mélenchon'un 2017 cumhurbaşkanlığı seçim mitingleri başladı.

2017 Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını koyan Jean-Luc Mélenchon ilk mitingini Paris'te Stalingrad Meydanı'nda yaptı. "Boyun Eğmeyenler" hareketinin damga vurduğu mitinge Kürdistanlılar da destek verdi. Ciwanen Azad Paris ve Kürdistan Öğrenciler Birliği YXK'nin katılım sağladığı mitinge birçok sendika ve sivil toplum örgütleri destek sundu.

Fransa gündeminin ilk sırasında yer alan yeni çalışma yasasına karşı devam eden grev ve direnişlere dikkat çekilen mitingde greve katılım sağlayan sendikalar ve yeni iş yasası karşıtları sivil toplum örgütleri ve dernekler tek tek sahneye çağrılarak mitinge katılanları selamladılar Kürdistanlılar da PKK-YPJ ve HDP bayrakları ile sahneye çıktı.

Mélenchon konuşmasına mitinge katılanları ve destekçileri selamlayarak başladı. Partisinin her türlü şiddete karşı olduğunu belirten Mélenchon, “Çalışma yasasını” eleştirdi. Bu yasanın komün yaşamı yok etmeyi amaçlamakta olduğunu söyleyen Mêlenchon yasanın köleliği yasallaştırmaya çalıştığını belirtti.

Mélenchon 5 Haziran çevre gününü de unutmadı. Nükleer santral karşıtı ve çevreci militanları konuşmasında selamladı. Doğaya verilen zararın geri dönüşü olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı adayı, insanlığın ortak değerlerini esas alan ekolojik bir politika izleyeceklerini belirtti. 2017 yılının belirleyici bir yıl olacağını söyledikten sonra çalışma yasasını barbar olarak niteledi.

Mélenchon, Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin katillerinin bulunması, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını sık sık dile getirmesiyle tanınıyor. 

...