Gençler Basel’den seslendi: Direniş yükseltilmeli

İsviçre’de yaşayan Kürt gençleri 9. Hasan Kızıler Gençlik Festivali’nde buluştu.

Rojava ve Kuzey Kürdistan direnişi selamlayan gençler, Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekerek, ‘Önderliği esaret altında olan bir halkın asla tam anlamıyla özgürleşmeyeceğinin’ mesajını verdi.

İsviçre Ciwanen Azad tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hasan (Mazlum) Kızıler Gençlik Festivali’nin 9’uncusu büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İsviçre’nin Basel Kentinde bulunan Rankhof Spor tesislerinde düzenlenen festivale İsviçre’nin her yerinden gelen yüzlerce genç katıldı. Festival alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve devrim mücadelesinde hayatlarını kaybeden gerillaların posterleri ve PKK, KCK, YPG, YPJ bayrakları ile donatılırken gün boyunca alanda direniş sloganları atıldı.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin de katıldığı festivalde, gün boyunca çok sayıda takımın katılımıyla futbol ve voleybol turnuvaları da düzenlendi.

ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI

Büyük bir coşku içerisinde devam eden etkinlikte özellikle Kuzey Kürdistan ve Rojava’da direnişe vurgu yapan gençler, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti. Öcalan’ın özgür olmadan tam anlamıyla Kürt halkının özgürleşmeyeceğinin altını çizen gençler, Öcalan’ın özgürlüğü için her yerin eylem alanına çevrilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

SANCAR: ERDOĞAN’IN BÜTÜN PLANLARI BOŞA ÇIKTI

Festivalde bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, gündemdeki konulara dikkat çekti. Kürt halkının kendisine karşı uygulanan bütün baskı ve şiddete karşı dimdik ayakta olduğunu söyleyen Sancar, Kobanê’den başlayıp gün be gün yükselerek devam eden Kürt halkının direnişinin zalimlerin bütün planlarını boşa çıkardığını söyledi. 7 Haziran’da HDP’nin elde ettiği başarının ardından Erdoğan’ın bütün planlarının boşa çıktığını hatırlatan Sancar, kendilerine karşı uygulanan tüm baskılara karşı dimdik ayakta olduklarını belirtti.

SANCAR: DARBE PLANINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Sancar, “Dokunulmazlıkları kaldırarak bizi korkutmaya çalışanlar dönüp bizim direniş tarihimize baksınlar. Onlar mal mülkle kendini var eder biz ise kendimiz halkımızın direnişiyle var ederiz aramızdaki fark bur da. Hiçbirimiz mahkemelere gitmeyeceğiz ve Erdoğan’ın darbe planına boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Mücadelelerinin her gün biraz daha büyüyerek devam edeceğini söyleyen Sancar, “Savaşla bir halkı durdurmak mümkün değil. Bunu eninde sonunda anlayacaklar” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ: GENÇ BAŞLADIK GENÇ BAŞARACAĞIZ

Festivale telefonla bağlanan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ise gençliğin önemine dikkat çekerek, direnişin her alanda yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı, Demirtaş, “ Genç başladık genç başaracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından gençler, gün boyunca festivalde sahne alan Serhado ve birçok müzik grubunun seslendirdiği parçalar eşliğinde halaylar çekti. Yine gün boyunca festivalde düzenlenen futbol ve voleybol turnuvaları gençlerin yoğun ilgisine neden oldu.

...