Komisyon AB’ye giriş kısıtlamalarını bir ay uzatmayı önerdi

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği’ne giriş kısıtlamalarının 15 Haziran’a kadar 30 gün daha uzatılmasını önerdi.

Avrupa Komisyonu, birliğe ya Schengen sahasına gerekli olmayan girişlerin kısıtlanmasına ilişkin tedbirlerin 30 gün daha uzatılmasını önerdi.

Komisyon, yeni koronavirüse rağmen turizmin ve eğlence sektörünün yeniden canlanması çerçevesindeki önerilerinde, üye devletleri bazı kişilerin Avrupa Birliği’nin başka ülkelerinde yaşayan aileleri veya yakınlarına ziyaretlerini de göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

TURİZMİ KADEMELİ OLARAK CANLANDIRMA ÇAĞRISI

Turistik faaliyetler konusunda ABD’ye kademeli bir dönüş yapma çağrısında bulunan Komisyon Yürütmesi Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, “Normal bir yaz olmayacak. Ama eğer hepimiz çaba harcarsak, yazı evde bloke olarak geçirmeyeceğiz veya yaz turizm endüstrisi için tamamen kaybedilmiş olmayacak” dedi.

Dünya Turizm Örgütü, 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamada koronavirüs pandemisinin etkisiyle uluslararası turist sayısının 2020’de yüzde 60 ila 80 düşebileceğini öngörmüştü. Örgüt, Mart ayı sonundaki açıklamasında yüzde 20 ila 30’luk bir düşüş bekliyordu.

ALMANYA SINIR KONTROLLERİNİ ESNETİYOR

Öte yandan Almanya bu hafta sonundan itibaren sınırlardaki kontrolleri gevşetme kararı aldı.

Focus dergisi ve n-tv, uygulamanın Cumartesi günü başlayacağını duyurdu. Kısıtlamaların 15 Haziran’da ise tamamen kalkacağı belirtildi.