Koronavirüs ilk kez Çin dışında da can aldı

Koronavirüs salgınında Çin dışında ilk ölüm Filipinler’den geldi.

Filipinler sağlık yetkilileri 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının 2019-nCoV salgınından dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybeden kişin, virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentinden olduğu bildirildi.

Çin dışında 20 dolayında ülkede şimdiye kadar 130’u aşkın doğrulanmış vaka tespit edildi. İlk kez bu vakalardan biri hayatını kaybediyor.

Çin’de ise 45 kişi daha koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre bu ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 304’e yükseldi.

Çin’de 1 Şubat itibariyle toplam 14 bin 380 vaka tespit edildi. Bir önceki güne göre vaka sayısının 2 bin 590 artış gösterdiği bildirildi.

11 milyon nüfuslu Wuhan’ın da yer aldığı Hubei vilayeti halen karantinada bulunuyor. 50 milyon dolayında kişi karantinaya alınan bölgelerde yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü de Perşembe günü kamu sağlığı açısından uluslararası acil durum ilan etti.

Rusya da virüsün kendi topraklarına yayılmasını engellemek için Cumartesi günü Çin’den gelen veya Çin’e gidenlere vizesiz girişi askıya aldı. Filipinler de Çin’den gelen tüm yabancı vatandaşların kendi topraklarına girişini reddedeceklerini bildirdi.

ABD’de sekizinci doğrulanmış virüs vakası tespit edildi. ABD, virüsün Çin dışına yayılma endişesiyle acil sağlık durumu ilan etti ve yakın zamanda Çin’e giden yabancı vatandaşların kendi topraklarına girişini reddedeceğini açıkladı. Ayrıca son iki hafta içerisinde Hubei vilayetine giden tüm Amerika vatandaşları da iki hafta karantinaya alınacak.