Libya’da şebekeler ve göçmenler arasında çatışma: En az 15 ölü

Libya’da bugüne kadar çatışmaların az olduğu Beni Welid kentinde göçmenler ile insan kaçakçıları arasında yaşanan çatışmalarda en az 12 Mısırlı göçmen ile 3 Libya vatandaşının katledildiği duyuruldu.

Birleşmiş Milletler Libya Yardım Misyonu (UNSMIL) sorumlusu Martin Kobler, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin kentte bulunan Mısırlılar olduğunu söyledi. Kobler, kenti elinde bulunduran hükümete yakın yerel yetkililere çağrıda bulunarak, olayların tekrarlanmaması için çaba sarfedilmesini istedi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Mısırlı göçmenler ile Libyalı insan kaçakçıları arasında çatışma çıktığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, 12 ila 16 arası Mısır vatandaşının hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel kaynaklar ise, Libyalı 3 insan kaçakçısının çatıştıkları Mısırlı göçmenlerce öldürüldüğünü, bu kişilerin ailelerinin de intikam amaçlı Mısırlı göçmenlere saldırdığı bilgisini paylaştı.

Başkent Trablus’un 150 km güneydoğusunda bulunan Beni Welid’de bugüne kadar çok az çatışma yaşanıyordu. Kentte çalışmak üzere gelen binlerce Mısırlı bulunurken, bazılarının ise Avrupa ülkelerine geçmek için buraya geldikleri biliniyor.