NASA: Bin 284 yeni Güneş dışı gezegen tespit edildi

NASA tarafından gönderilen Kepler uzay teleskobundan gelen bilgilere yenileri ekleniyor. NASA’dan yapılan açıklamada, Kepler’in bulduğu yıldızların en az bin 284’ünün gerçekte gezegen oldukları belirtildi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından gönderilen Kepler uzay teleskobundan gelen bilgilere yenileri ekleniyor. NASA’dan yapılan açıklamada, Kepler’in bulduğu yıldızların en az bin 284’ünün gerçekte gezegen oldukları belirtildi.

Buna göre, bulunan gezegenler Güneş Sistemi dışındaki gezegenler olarak bilinen exoplanetler. Bu tür gezegenlerin bugüne kadar yıldız olarak bilindiği ama gerçekte Güneş dışı gezegenler oldukları kaydedildi.

Kepler’in bulduğu gezegenlere ilişkin bilgi veren Washington’daki Princeton Universitesi  uzmanlarından Timothy Morton, “bugüne kadar tek seferde tespit edilen en yüksek Güneş dışı gezegen sayısına ulaşıldı” diye konuştu.

Kepler uzay teleskobu 7 Mart 2009 tarihinde uzaya fırlatılmış ve 2013 yılında görevi dondurulmuştu. 2014 yılında ise uzay aracının K2 adıyla yeni bir uzay araştırması için kullanılacağı duyurulmuştu.