Paris’te parkta yaşayan mülteciler arasında salgın tehlikesi

Fransa’nın başkenti Paris’te Eole adlı parkta barındırılan bin 200 kadar mülteci arasında tüberküloz vakalarının görüldüğü ortaya çıktı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Eole adlı parkta barındırılan bin 200 kadar mülteci arasında tüberküloz vakalarının görüldüğü ortaya çıktı. Şimdiye kadar üçü kesinleşmiş olan en az 6 vaka tespit edilirken, kamp alanının boşaltılması kararının alındığı iddia ediliyor.

Le Parisien’in haberinde, haftalardır insani şartlarda kalabilecekleri kamp veya yurt imkanı tanınmadığı için açık alandaki çadırlarda yaşayan mülteciler arasında hastalıklar baş gösterdi. Mülteciler arasında görülen tüberkülozun daha fazla kişiye bulaşmasının önlenmesi için kampın boşaltılması kararı alındığı belirtilen gazetenin iddiasına göre, mülteciler Paris çevresindeki merkezlere gönderilecek.

Tüberküloz teşhisi konulan mültecilerin hastanede tedavi edildiği, hastalık şüphesiyle müşahade altına alınanlar arasında ise 16 yaşında iki gencin olduğu öğrenildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından yapılan açıklamada ise, Paris’teki kamp alanlarında ilk kez tüberküloz vakalarının görüldüğü kaydedildi. MSF Bölge Temesilcisi Dr. Jeanine Rochefort,  mültecilerin daha insani şartlarda yaşayabilecekleri merkezlere taşınmasını isterken, devletin acil önlem almaması halinde vakaların artacağı uyarısında bulundu.

İltica başvurusu sayısının geçtiğimiz yıl yüzde 22 artış ile 79 bin olduğu Fransa’da Almanya, İsveç ve Avusturya gibi diğer Avrupa ülkelerine oranla çok daha az mültecinin hedefi olduğu biliniyor. Ancak buna rağmen ne devlet ne de yerel yönetimler mülteciler için gerekli barınma merkezlerini hayata geçirmeyerek caydırma politikasında ısrar ediyorlar.

Paris’te açık alanda yaşayan mültecilerin sayısı binlerle ifade edilirken, Büyük Britanya’ya geçmek amacıyla Calais Limanı ve Manş Tüneli çevresinde binlercesi ormanlık alanlarda yaşamaya çalışıyor.