Rusya’da tatil gezisinde kaza: 14 çocuk boğuldu

Rusya’nın kuzeybatısındaki bir gölde öğrencilerin bindiği teknelerin alabora olması sonucu 14 çocuğun boğularak yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Karelya Cumhuriyeti’ndeki Siamozero gölündeki fırtına nedeniyle öğrencilerin bindiği teknelerin kaza yaptığı bilgisi paylaşıldı. Cumartesi gecesi yaşanan olayda, tatil yapan ve yanlarında rehberleri 12 ile 14 yaşları arasındaki 14 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Olaydan sonra öğrencilere rehberlik yapan görevliler ile ilkyardım elemanlarının gözaltına alındığını söyleyen Komite Sözcüsü Vladimir Markin, görevlilerin büyük ihtimalle öğrencileri bırakarak kaçtıklarını söyledi. Markin, bu kişilerin çocukları kurtarmak için yeterli çaba göstermediklerinin anlaşıldığını ve bu yüzden gözaltına alındıklarını kaydetti.

Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre, kötü hava koşulları nedeniyle yaşanan kazada batan teknelerde bulunan 30 kadar diğer kişinin ise sağ kurtarıldığı belirtildi. Yetkililer, yaşamını yitiren çocukların can yeleği giymediklerinin anlaşıldığını da duyurdular.