10 HAZİRAN GÜNDEM

10 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı 90'lı yıllarda ziyaret eden Qamişlolu Eli Omar, "Başkan Apo’yu gördükten sonrasında partiye bağlılığım daha da arttı. Önder Apo yurtseverliğin sembolüdür" dedi.

-Idlib'te Türkiye'nin 6 Haziran'daki devriyesinin ardından çete grupları yeni silah ve DAİŞ bayraklı üyelerle rejim ve Rusya'ya yeni cephe açtı. Rejim ve Rusya ise saldırıların başlatıldığı Türkiye'nin Morek'teki gözlem noktasını çembere alarak 31 Temmuz'u beklemeye hazırlanıyor.

-İsviçre’de yaşayan kadınlar, “Kadın direnişi özgürleştirir” sloganıyla 6. Sakine Cansız Kadın Festivali’nde buluşmaya hazırlanıyor.

-Gerillaların yaşamları hiçbir kaba sığmıyor. Ne ak diyebiliyorsun ne de kara. Hem tüm renklere ait, hem de hiç bir renge. Bir yerin kültürüne aittir diyemiyor insan her yere ait. İşte böyle birine rastladım gösterdikleri patikadan giderken. Genç bir kadındı, yanına oturdum. İsmi Helin Harun. Niye Helin Harun deyince de başladı küçük kardeşini anlatmaya.

-Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan İnci Kefali Balığı, 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanması yasağı olmasına rağmen her gün tonlarca balık kaçak avlanarak katlediliyor.