146’ncı ayında Roboski Katliamı anması

Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın 146’ncı ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde açıklamada bulundu.

Türk devleti tarafından 19’u çocuk olmak üzere 34 sivilin katledildiği Roboski Katliamı’nın 146’ncı haftasında Ankara’da yapılan açıklama sırasında “Roboskî bir daha asla” pankartı açıldı.

Açıklamayı Roboskî için Adalet Girişimi Üyesi Tanju Gündüzalp yaptı.

Katliamın üzerinden 12 yıl geçtiğini hatırlatan Güzndüzalp, “Çoğu çocuk 34 sivil insanımızın katledilişi karşısında bile siyasi kararlılık, hukuki doğrular sergilenemiyorsa, ne zaman ve hangi durumda bu sorumlulukla hareket edecek yönetenler merak ediyoruz” dedi.

Gündüzalp şunları ekledi: 100 yıllık savaş ve nefret ikliminden çıkış tektir, şiddeti devlet normu haline getirmeden, hak ihlalleri yapmadan amasız fakatsız bir barış ve demokrasi aklı kurulmalıdır. Hak ve özgürlükleri korumak asıl sorumluluğunuz olmak zorundadır. İmzaladığınız toplumsal sözleşmeyi hatırlatıyor, adaletin olduğu, cezasızlığın olmadığı bir düzeni talep ediyoruz. Eşit, özgür, doğanın tahrip edilmediği; dil, din, ırk, sınıf ayrımının yapılmadığı bir yaşam için buradayız, yaşam hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Gündüzalp, Roboskî’nin devletin ve iktidarın sınavı, bu toprakların utancı olduğunu kaydetti.