2 hafta önce tahliye edilen tutsak yaşamını yitirdi

“Toplum güvenliği için tehlikeli” denilerek tahliyesi uzun süre ertelenen ve 15 gün önce tekerlekli sandalye ile tahliye olan ağır hasta tutsak İsmet Çardak, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

Elazığ R Tipi Kapalı Cezaevi’nde “genetik miopati” denilen kas erimesi hastalığı nedeniyle tedavi gören ağır hasta tutsak İsmet Çardak, avukatların itirazı sonrasında Adli Tıp Kurumu’n (ATK) hazırladığı “kendi başına yaşamını idame edemez” raporu sonucunda avukatların itirazı ile 28 Şubat tarihinde kaldığı cezaevinden tahliye oldu. Yürümekte zorlanan Çardak, cezaevinden tekerlekli sandalye ile çıkmıştı.

Çardak bugün evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Çardak’ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından defnedildi. Yine Çardak için yarın Hevedanlılar Yasevi’nde taziye kurulacak.

İsmet Çardak, 1992 yılında tutuklanıp müebbet hapse mahkum edilmiş, zindanda “genetik miyopati” denilen genetik bir kas erimesi hastalığına yakalanmıştı. Yanlış tedavi edilmesi sonucu hastalığı ilerlemişti.