3 kentte hasta kadın tutsaklar için eylem

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hasta kadın tutsaklar için eylem düzenlendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla 2 haftada bir yaptığı eylem kapsamında Konak'taki eski Sümerbank önünde bir araya geldi. Eyleme Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri katıldı. Açıklamanın Türkçesini İHD yöneticilerinden Deniz Bayrak, Kürtçesini ise derneğin başkanı Zilan Gümüş okudu. Bu haftaki eylemde Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hasta tutsak Muhlise Karagüzel'in sağlık durumuna dikkat çekildi.
Açıklamada, "60 yaşındaki Muhlise Karagüzel şahsında tüm hasta mahpusların bir an önce serbest bırakılması konusunda yetkili makamlara çağrıda bulunuyoruz. Hapishanelerdeki ölümleri durdurun, hasta mahpusları derhal serbest bırakın" denildi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta eylemlerini 481’inci haftasında sürdürdü. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde bir araya gelen inisiyatif üyeleri, 25 Kasım dolayısıyla hasta tutsak kadınların durumuna dikkat çekti.
Bu haftaki açıklamayı İHD Hapishane Komisyonu Eşsözcüsü Nuray Çevirmen yaptı.
Çevirmen, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde 16, Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde 16 tutsak olmak üzere İç Anadolu bölge cezaevlerinde toplam 32 kadın hasta tutsak olduğu bilgisini paylaştı ve acilen tahliye edilmelerini istedi.


İSTANBUL
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması”nın 609’uncusunu gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, 25 Kasım dolayısıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsaklar Fatma Tokmak ile Tenzile Acar ve Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutsak Özge Özbek’in sağlık durumuna dikkat çekildi. Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde yapılan eylemde, İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Meral Nergis Şahin açıklama yaptı.


Açıklamada, hasta kadın tutsakların derhal tahliye edilmesi gerektiği belirtildi.
Eylemde, Marmara Bölgesi’ndeki cezaevlerinde tutulan hasta kadın tutsakların isimleri paylaşıldı.