30 yıllık tutsak Ahmet Çakal tahliye oldu

En son tutulduğu Kırıklar Cezaevi’nde 30 yıl sonra tahliye edilen ağır hasta tutsak Ahmet Çakal, "Halkımızın özgürce ve onurlu bir yaşam sürdürmesini istiyorum" dedi.

30 YILLIK TUTSAK AHMET ÇAKAL

Siyasi gerekçelerle 30 yıldır tutsak olan ağır hasta Ahmet Çakal, 30 yıllık hapis süresini tamamlamasıyla tahliye oldu. Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye olan Çakal, 1994 yılında Aydın’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yapılan yargılama sonrası, “Devletin birliği ve bütünlüğü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 42 yaşında girdiği cezaevinden 72 yaşında çıkan Çakal’ı cezaevi önünde ailesi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) yöneticileri çiçeklerle karşıladı.

Cezaevi çıkışında konuşan Çakal, 30 yıllık zindan sürecinin kolay olmadığını ancak sabır ve umutların insanı ayakta tuttuğunu söyledi. Çakal, “Cezaevinde bulunan bütün arkadaşların bu şekilde özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum. Halkımızın özgürce ve onurlu bir yaşam sürdürmesini istiyorum” dedi.