32 yıllık tutsağın durumu kötüleşiyor

Ciddi sağlık sorunlarına rağmen tahliyesi iki kez engellenen 32 yıllık ağır hasta tutsak Kasım Karataş’ın durumu giderek kötüleşiyor.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Kasım Karataş, sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. 

Tahliyesi iki kez engellenen 32 yıllık tutsak Karataş açık kalp ameliyatı ve üç kez anjiyo oldu; hipertansiyon, şeker ve bel fıtığı rahatsızlıkları da bulunuyor.  Günde 12 doz ilaç kullanan Karataş, son birkaç yılda defalarca kalp spazmı geçirdi. Cezaevinde yatalak konumda olan Karataş’ın ihtiyaçlarını koğuş arkadaşları karşılıyor. 

Karataş’ın 2 Ağustos 2023’te tahliye olması gerekirken, ancak pişmanlık duymadığı, hep ‘kötü halli’ olduğu iddiasıyla önce 2 Kasım’a ertelendi. 2 Kasım’da ise hukuki bir dayanağa dahi gerek duyulmadan üç aylık bir erteleme daha yapılarak  2 Şubat 2024’e ertelendi.

ANF’ye konuşan kızı Gülistan Karataş, “Pişmanlık dayatmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu duruş sadece Kasım Karataş için geçerli değil, tüm zindan yoldaşları için geçerlidir” dedi.

SAĞLIK SORUNLARI YAŞAMSALDIR

Babasının çok ciddi yaşamsal sağlık sorunları bulunduğunu, kalp rahatsızlığı, hipertansiyon ve şeker hastalıklarının yanı sıra bel fıtığı ve disk kaymasından muzdarip olduğunu fakat kalp riski nedeniyle ameliyat olamadığını belirten Karataş, şöyle devam etti: “İki kalp damarı tıkalı, her an kalp spazmı ve krizi geçirebilecek durumda. Son olarak 21 Kasım’da açık görüşte bana söyledikleri diyabet hastalığından dolayı iki haftadır yemek yiyemediğini söyledi. Diyet yemekleri için de hastane raporu gerekiyormuş fakat bunun için herhangi bir işlem yapılmamış. Cezaevi idaresiyle görüşme talebim kabul edildi, ancak olumlu sonuçlanmadı.”

İRADELERİNİ KIRMAYA YÖNELİKTİR

“Yapılanlar zindandaki arkadaşların iradesini kırmaya yönelik bir adaletsizliktir” diyen Karataş, şöyle konuştu: “Bunu yapan iktidarın kendisidir. Zaten onların amacı bizi yıldırmak, asla yılmayacağız ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Elbet bir gün adalet yerini bulacak. Bu haksızlığa sessiz kalmayalım. Sesiz kaldığımız sürece zindandaki hasta arkadaşlarımızın durumu giderek ağırlaşıyor. Onlara ses olmazsak birçoğu yaşamını yitirecek. Hep birlikte harekete geçmeliyiz.”