7 KASIM GÜNDEMİ

7 Kasım Haber Merkezi gündemi...

*AKP’nin İttihat Terakki’nin devamı olduğunu söyleyen Elizabet Gewriye, “Yeni katliamlar yaparak Kuzey Suriye’yi işgal etmek istiyor” dedi.

*Sisê Bingöl, ileri yaşına rağmen cezaevinde tutuluyor. Ağır hastalıkları var. “Öleceksem kendi köyümün topraklarında öleyim” diyor. İHD, Sisê ananın tahliyesi için imza kampanyası başlatacak.

*Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi’nin yeni başkanı Andreas Knape, HDP’den belediyeleri temsilen bir heyeti kabul etti. Görüşmede yerel yönetimler ele alındı.

*Şırnak'a bağlı Deştalela Köyü’nde doğup büyüyen ve devletin zulmünden dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalan Emine İnedi (52) hala izinsiz köylerine giremediklerini belirtti.

*Türk devletinin içinde bulunduğu krizden dolayı bir çok çiftçi tarlasını satmak zorunda kalırken, tarımın yok olmaya başladığını söyleyen çiftçiler, yaşananların sorumlusunun AKP olduğunu belirtti.

*Gerilla Umut Azadî, savaş sanatının usta sanatçısı gerillanın, kadim kültüründen sızan stranlara yorumunu katarken devam eden tarihinin sanatını da büyüteceğini söylüyor.

*BM’nin göç sorununa küresel bir çözüm bulunması için hazırladığı anlaşmayı imzalamayacağını açıklayan ülkelerin sayısı 6’ya çıktı. Anlaşmaya “hayır” diyen ülkelerin başını ise ABD ve Avusturya çekiyor.