75 yaşındaki yatalak hasta gözaltına alınırken kalp krizi geçirdi

Colemerg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki yatalak hasta Süleyman Sabri Mavi, hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından gözaltına alındığı sırada kalp krizi geçirdi.

Mavi, 10 Ağustos günü akşam saatlerinde evinde polisler tarafından gözaltına alınırken fenalaştı ve hemen İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, Mavi'nin hayati risk taşıdığını belirterek, durumunun kritik olduğunu ailesine bildirdi. 

Görme ve işitme engelli olan, aynı zamanda organ yetmezliği nedeniyle yatalak durumda olan Mavi, hastanede tedavi altında tutuluyor. Sağlık durumu izin verdiğinde, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Süleyman Sabri Mavi, 2012 yılında Colemerg’in Gever ilçesinde "KCK" soruşturması kapsamında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılanmış ve 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2019 yılında verdiği kararı kısa bir süre önce onadı.

Aynı dava kapsamında, aralarında siyasetçilerin de bulunduğu 24 kişi hakkında 8 ila 17 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiş ve bu cezalar da Yargıtay tarafından onaylanmıştı.