İktidarın acizliği görüldü

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, gönüllü ve sivil toplum kurumlarının çalışmalarının, iktidarın ne kadar aciz kaldığının göstergesi olduğunu söyledi.

HDP Milletvekili Abdullah Koç, baro ve hukuk kurumlarının deprem bölgelerinde masa kurmaları gerektiğini söyledi.


İlk günden itibaren Semsûr'da olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Agirî Milletvekili Abdullah Koç, ANF’ye konuştu. Binlerce insanın enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiğini söyleyen Koç, şunları ifade etti: “Bu zaten başlı başına hukuksuzluktur. Ayrıca iktidar, kendi suçunu ve kusurunu örtbas etmek için de çeşitli alanlarda kusurlu arıyor. Bunun için de ‘yağma’ adı altında ve mülteci olan insanlara yönelik bir takım yönelimler olduğunu görüyoruz. Bütün hukuk kurumlarının buna karşı durması ve hukuki bir mücadele vermesi gerekir. Bu halkların ve insanların yanında olmaları gerekiyor. Ellerinde hiçbir kanıt ve mahkeme kararı olmadan insanlara işkence uyguluyorlar. Bu vakaların ciddi olduğunu ve üzerinde durmak gerektiğini belirtmek istiyorum.” 

BAROLAR VE HUKUKÇULARA ÇAĞRI

Gönüllü ve sivil toplum kurumların çalışmalarının, iktidarın ne kadar aciz kaldığının göstergesi olduğunu ifade eden Koç, “Gönüllüler ve sivil toplum kurumları, halkın adeta gözü ve kulağı halinde. Bu nedenle de iktidarın işine gelmiyor. İktidarın, bu kesimlere karşı bir yönelim içerisinde olduğunu biliyoruz. Şu an ilan ettikleri OHAL, hukuksuzluğu doğuracaktır. Başta Türkiye Barolar Birliği'ne ve il barolarına sesleniyoruz; burada masa kurmaları, halka hizmet etmeleri gerekir. 11 il depremden etkilendi ama şu anda tüm Türkiye, hukuksuzluklarla karşı karşıyadır” şeklinde konuştu.