GÖRÜNTÜLÜ

İlk kurşun Türk devletini şoka uğrattı

HPG gerillası Çirav Cudî, Rubar Serhed ve YJA Star gerillası Dîcle Fırat, 15 Ağustos 1984 yılında komutan Egîd tarafından sıkılan ilk kurşun ile işgalci Türk devletinin şoka uğradığını vurguladı.

15 AĞUSTOS'UN 40'INCI YILI

HPG ve YJA Star gerillaları Medya Savunma Alanları'nda 15 Ağustos hamlesini büyük bir coşku ve moralle karşılıyor. HPG gerillası Çirav Cudî, Rubar Serhed ve YJA Star’lı Dîcle Fırat, silahlı mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi hamleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


15 Ağustos hamlesini kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillası Dîcle Fırat, hamlenin önemine ilişkin şunları belirtti: “Şuan çok zor bir savaşın içindeyiz. Savaşımız heval Egîd çizgisinde ilerlemektedir. İşgalci Türk ordusu sahip olduğu teknolojiyle gerillaların iradesini kırabileceğinden emindi. Ama öyle olmadı. Tünel savaşını geliştirdik, hava savaşını geliştirdik. An be an büyük bir başarıya doğru ilerliyoruz. Önderlik, “Savaş komutanını arıyor” derdi. Bu savaş, Egîd yoldaş şahsında komutanını buldu ve şu anda bu ruh pek çok fedai arkadaşın öncülüğünde devam ediyor.”


İşgalci orduya ait insansız hava araçlarının gerilla tarafından düşürülmesine dikkat çeken HPG gerillası Çirav Cudî, 15 Ağustos’un Kürt halkının diriliş günü olduğunu vurguladı. Kürt halkının bu hamle ile köleliğe hayır dediğini kaydeden gerilla Çirav Cudî, “2024 yılı 15 Ağustos hamlesinin ruhuyla başladı. Newroz günü SİHA'ların düşürüldüğüne ilişkin müjde duyuruldu. 15 Ağustos başlı başına bir devrim anlamına geliyor. Çünkü bir halkın soykırımdan geçirilmesine karar verilmişti. Ancak 15 Ağustos'ta bu halk ayağa kalktı ve kendisine dayatılan kölelik zincirini kırdı. Dolayısıyla 15 Ağustos Atılımı bugün sadece Kürt halkı için değil, dünya halkları için de büyük önem taşıyor. Biz bu günü bayram olarak kutluyoruz” diye konuştu.


HPG gerillası Rubar Serhed ise 15 Ağustos Atılımı öncesine dikkat çekti. PKK’nin büyük komutanı Egîd’in ilk kurşunu sıkarak düşmanı şoka uğrattığını vurgulayan gerilla Rubar Serhed, devamla şu ifadeleri kullandı: “Düşman Kurdistan’ı işgal ederek Kürtleri yok ettiğine inanıyordu. Ağrı dağlarında Amed’de ve Dersim'de Kürt halkına karşı soykırım yaptı. Düşmana göre Kürtlerin tekrar baş kaldırması imkansızdı. Dolayısıyla 15 Ağustos 1984 yılında atılan ilk kurşun çok önemliydi. Bu, işgale karşı verilen en güçlü tepkiydi. Bugün gerillalar olarak heval Egîd çizgisinde mücadele ediyor ve düşmana ağır darbeler vuruyoruz. İşgalci askerler intihar ediyor, savaştan kaçmak için her yolu deniyor. İşgalci askerler para aldıkları için savaşıyorlar ama gerillalar halklarının özgürlüğü için, insanlık onuru için savaşıyor. Sonuna kadar mücadele edip bu savaşı kazanacağız.”