İnşaat işçileri: Paramızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz!

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi’nde Limak Holding tarafından gasp edilen hakları için direniş başlatan inşaat işçileri, “ Paramızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz” mesajını verdi.

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi’nde Limak Holding tarafından 3 aylık maaşları gasp edilen inşaat işçilerinin İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş öncülüğünde başlattıkları direniş ikinci gününde. Limak ofisini işgal eylemi gerçekleştiren işçiler, haklarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerinin mesajını verdi.

OFİSE GİTTİĞİMİZDE KAÇIYORLAR

ANF’ye konuşan direnişteki işçilerden Halil Soylu, iki yıldır taşeron işçi olarak Limak Holding bünyesinde çalıştığını anlatarak, bu süreç içerisinde mesailerinin eksik yatırıldığını, bayram ücretlerinin ödenmediğini belirtti. Aralık ayından beri de maaşlarını alamadıklarını aktaran Soylu, “Aralık ayından beri paramızı alamıyoruz. Ofise gittiğimizde kaçıyorlar, kimse bizi muhatap almıyor. Şu anda direniyoruz ve paramızı almadan da hiçbir yere gitmeyeceğiz” dedi.

NE EKSİK, NE FAZLA SADECE HAKKIMI İSTİYORUM

Kardeşlerini okutabilmek için Muş’tan İstanbul’a gelen direnişteki işçilerden Saki Bozdağ ise, “2 aydır burada çalışıyorum kuruş para almamışım. 10 kardeşim var köyde, onlara ben bakmak zorundayım. Ne eksik, ne fazla, sadece hakkımı istiyorum” vurgusunda bulundu.

Limak Holding önünde ateş yakan işçiler, “Bijî berxwedana karkeran”, “Direne direne kazanacağız”, “ İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarını attı.