Amed'deki konferans devam ediyor

İHD tarafından Amed'de düzenlenen “Ortadoğu’da barış ve Kürt meselesinin demokratik çözümü” başlıklı oturumla devam etti.

İHD KONFERANS

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından “Kürt meselesinin çözümü ve barış konferansı” ikinci oturumla devam etti. “Ortadoğu’da barış ve Kürt meselesinin demokratik çözümü” oturumunun moderatörlüğünü Selahattin Esmer yaparken, Doç. Dr. Arzu Yılmaz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Cengiz Çandar sunum yaptı.

İlk olarak söz alan Arzu Yılmaz, ulus devletlere, egemen devlet anlayışlarına dikkat çekti.  Arzu Yılmaz, barış mekanizmasının kurulması için Kürt aktörlerinin hepsinin kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti.

DEM Parti Amed Milletvekili Cengiz Çandar ise “Bu rejim değişmesi, doğrudan doğruya Kürt sorunu ile bağlantılı olarak değişti” dedi. 

Gelinen noktada boş hayaller kurulmaması gerektiğini söyleyen Çandar, “Tecrit kalksın, Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere başlasın” denildiğini ancak hala demokratik bir iklim yaratılamadığına da dikkat çekti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 yılındaki Amed Newrozu'nda okunan mektubunu “muazzam” olarak değerlendiren Çandar, onun ana fikrine dönülürse bir rahatlama sürecinin oluşabileceğini söyledi.

Oturum soru-cevap bölümü ile sona erdi.